Behandelingen

De behandelingen van een kroon of brug zijn langdurige behandeling. De behandelingen worden uitgevoerd volgens vastgestelde protocollen.

In de praktijk merken wij dat patiënten vaak gespannen zijn voor deze behandeling. Daarom willen wij u van tevoren graag informeren. Op deze manier is er meer duidelijkheid over wat u te wachten staat.

 

Behandeling – kroon preparatie

Tijdens de eerste afspraak wordt er een deel van de tand of kies afgeslepen. Hierdoor is er genoeg ruimte om een kroon te maken. In het begin van de behandeling zal de tandarts u plaatselijk verdoven. Vervolgens wordt er een afdruk gemaakt van uw gehele boven en onderkaak. Ook wordt er een afdruk gemaakt van het gedeelte waarin zich de afgeslopen kies bevindt. Met een beetregistratie bepaalt de tandarts hoe de tanden en kiezen van uw onder- en bovenkaak op elkaar passen. Hierdoor kan de hoogte van de kroon worden bepaald. Samen met de tandarts zoekt u een geschikte kleur uit voor de kroon doormiddel van een kleurenschema. Aan het einde van de behandeling wordt er ter bescherming een noodkroon (tijdelijke kroon) gemaakt.

Mocht de noodkroon zijn afgebroken of losgekomen, is het verstandig om contact op te nemen met onze praktijk.  

 

Behandeling – kroon plaatsen

Bij de laatste behandeling verwijderd de tandarts de noodkroon en de lijmresten die zijn achtergebleven. De definitieve kroon wordt gepast in de mond. Samen met de tandarts wordt er gekeken of de kroon de juiste kleur heeft. Hierna wordt de kroon geplaatst. De tandarts brengt snel hardend cement aan en plaatst de kroon. De kroon wordt enige tijd stevig aangedrukt tot dat het cement is uitgehard, vervolgens wordt er gekeken naar de hoogte van de kroon. Het is belangrijk dat de kiezen of tanden van de onder en bovenkaak goed op elkaar passen. Om te kijken of de kroon goed aansluit wordt er een röntgenfoto gemaakt.

Na de behandeling kunt u meteen eten en drinken om het cement snel uithardt. Wel is de tand of kies gevoelig met warm of koud.

 

Behandeling – brug preparatie

Tijdens de eerste afspraak wordt er een deel van de tand of kies afgeslepen. Hierdoor is er genoeg ruimte om een brug te maken. In het begin van de behandeling zal de tandarts u plaatselijk verdoven. Vervolgens wordt er een afdruk gemaakt van uw gehele boven en onderkaak. Ook wordt er een afdruk gemaakt van het gedeelte waarin zich de afgeslopen kies bevindt. Met een beetregistratie bepaalt de tandarts hoe de tanden en kiezen van uw onder- en bovenkaak op elkaar passen. Hierdoor kan de hoogte van de brug worden bepaald. Samen met de tandarts zoekt u een geschikte kleur uit voor de brug doormiddel van een kleurenschema. Aan het einde van de behandeling wordt er ter bescherming noodkronen (tijdelijke kroon) gemaakt.

Mocht de noodkroon zijn afgebroken of losgekomen, is het verstandig om contact op te nemen met onze praktijk.  

 

Behandeling – brug plaatsen

Bij de laatste behandeling verwijderd de tandarts de noodkronen en de lijmresten die zijn achtergebleven. De definitieve brug wordt gepast in de mond. Samen met de tandarts wordt er gekeken of de brug de juiste kleur heeft. Hierna wordt de brug geplaatst. De tandarts brengt snel hardend cement aan en plaatst de kroon. De brug wordt enige tijd stevig aangedrukt tot dat het cement is uitgehard, vervolgens wordt er gekeken naar de hoogte van de brug. Het is belangrijk dat de kiezen of tanden van de onder en bovenkaak goed op elkaar passen. Om te kijken of de brug goed aansluit wordt er een röntgenfoto gemaakt.

Na de behandeling kunt u meteen eten en drinken om het cement snel uithardt. Wel is de tand of kies gevoelig met warm of koud.

 

  • Voor vragen na uw behandeling kunt u contact opnemen met de praktijk. 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb